20 november 2006

Dagje dagelijks leven


In de krant (de Japan Times) staat een stuk over de komende verkiezingen in Nederland.


Zondagochtend, Frank's ogen gaan net open. Nog bijkomen van de avonturen met Loes en Carla en nagenieten van hun goede zorgen. Dankzij die meiden hebben we voortaan treefjes (onderzettertjes)! Tot nu toe gebruikten we wat kartonnetjes uit de papierbak maar dat is natuurlijk geen leven voor een mens. Ook hebben we nu hele mooie bolle slingers (zie de bureaulamp). Die hagelslag midden op tafel komt van Harold. Verder hebben we een aanzienlijke voorraad pepernoten van de Sint gekregen. En twee chocoladeletters. En speculaas.


Zondagmiddag is er een herfstfestival op de universiteit. Alle clubs laten zich zien en verzorgen ook iets lekkers. Hier mijn vriendjes van de Kyudoclub (boogschieten). Ze maken hier okonomiyaki in poffertjesvorm. Ik geloof dat het harayaki heet. Er is nog geen gerecht dat getsiyaki heet...


Japans studeren: via internet kun je de spreek- en luisteroefeningen van de universiteit doen. Heel handig. De computer vervangt alle andere geluidapparatuur. En inderdaad, de notebook doet het weer! Het heeft alles bij elkaar twee maanden geduurd. Ik zal niet in detail treden maar een tip voor alle Windows XP gebruikers: zorg dat je een goede recovery dvd hebt! (dat is iets heel anders dan een back-up).
Heel veel dank voor alle logistieke steun en adviezen en kraakprogramma's enzo bij het repareren van de notebook voor:
Leslie Kramer, Harold Rink, Ton Roosendaal, Elly Gabi Hu-a-ng, Carla Peters, Doug Ashmore, Robert Senden en na veel vijfen en zessen ook de leverancier van de notebook.



Frank kookt weer heerlijk, zoals alle dagen. In de deuropening naar de slaapkamer hangt onze nieuwe Noren, zo'n minigordijn. Gekregen van Harold, met een heel mooi origami kraanvogelmotief. Noren klinkt nogal Ikea maar is zeer Japans. Bijna elk restaurant, elke winkel en elk huis heeft een noren hangen. Als het namelijk zo warm is wil je dat de wind vrij spel heeft. Een beetje privacy is ook niet weg en daarom is de noren uitgevonden. Het heeft dus weinig met boze geesten te maken, tenzij je de ogen van de buren daarvoor aanziet.

Geen opmerkingen: