04 februari 2007

Water! 水


Voor eventualiteiten bij aardbevingen hebben we een voorraadje water in huis. Zo kwam het dat ik in september een fles van vier liter kocht. Voor dagelijks gebruik hebben we flessen van twee liter. Het kraanwater is wel schoon maar ruikt stief naar chloor. Altijd schone tanden, dat wel.

Laatst was de laatste twee liter fles water leeg en wilden we net aan tafel. Frank had gekookt. Dan maar die van vier liter aanbreken, anders raakt-ie over datum. Ingeschonken. De eerste slok smaakte uitzonderlijk goed. Leek wel wodka! Wodka is russisch voor 'watertje' maar dat is een ander verhaal. Vreemd water dus. "Weet je zeker dat het geen schoonmaakmiddel is?", vroeg Frank zich af.

Wat bleek? Er zat geen water in de fles maar sake. Speciaal voor gebruik in de keuken. 25%. Wat nu? Maar wat anders dan water drinken bij het eten.

En wat doe je met een voorraad van vier liter sake van betrekkelijke kwaliteit? De associatie met wodka bracht het antwoord. Gemengd met jus d'orange smaakt het best en het hakt er minder in dan wodka-jus. Uitvinding dus.

Blijft een vraag over: stel je voor dat we na een serieuze aarbeving op deze voorraad 'water' aangewezen waren geweest?

Geen opmerkingen: