11 december 2006

Harajuku 原宿


We hopen dat we het beeld van de Japanner in het stijve zwarte pak ondertussen wat genuanceerd hebben. Mocht dat nog niet gelukt zijn, ga er dan nu maar even goed voor zitten. En hou je vast...

Als je de behoefte hebt om je uit te leven ga je naar Harajuku. En daar lijkt niets te gek te zijn. Bij station Harajuku heb je natuurlijk bagagekluizen en het verhaal gaat dat mensen hun hobby in die kluizen bewaren. Ze komen naar het station, kleden zich om en gaan naar buiten.

Op de brug naar Yoyogi park vind je jongedames in alle mogelijk outfit. Zo kun je je trouwjurk nog eens wat vaker aan dan slechts die ene dag.

(Meer foto's zie je straks in de posting over Yoyogi.)


Geleerd in de studie naar het succes van publieke ruimte: als je een plek aantrekkelijk wilt maken zorg je dat er wat te eten is. Dat trekt mensen aan. En mensen trekken meer mensen aan.


Stel je voor dat je het liefst een echte rocker bent...


Dan ga je met je vrienden naar Harajuku.

Neem muziek, versterker en een generator mee. En swingen maar!






En veel jonge popbands. Heel veel jonge popbands. En goed voorzien hoor. Met versterkers en generators.

En nu even onder het digitale vergrootglas: geen geknoei meer met koolpotloodjes om de wenkbrauwen wat aan te zetten. Gewoon een stukje zwart plakband doet wonderen.



Je kunt slalommen tussen de bandjes.

Bollen wol op breinaaldpootjes. Muziek erbij en de hele tijd door verplaatsen. Het leek een soort dans.


Blonderen komt ook hier voor. Het natuurlijke zwart is een hele sterke kleur en met blonderen kom je meestal niet veel verder dan roestbruin. Deze jongen heeft een hele goede kapper.


Leuk hè? Mondpiano met een knoepert van een versterker erbij.

En dit speelt zich allemaal af langs de randen van Yoyogi park. Vroeger strekte dit zich over het hele park uit maar dat is verleden tijd. In het hart van Yoyogi park staat de Meiji schrijn en die is iets te belangrijk om niet in serene rust benaderd te kunnen worden. Je ziet nog wel gekke dingen in Yoyogi park maar die maken geen van alle lawaai.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo met mij mama en schoonmama wat geniet ik van julie prachtige fotos zo mooi om dat lekker op mijn gemakje allemaal tebekijken groetjes uit geldrop en laat me eventjes weten of jullie mijn berichtjes ook ontvangen hebben tot horens houdoe