05 december 2006

Design Festa


Hoewel er dit weekend hard gestudeerd moest worden voor de examens, zijn we met Maarten naar het Design Festa gegaan. Maandag drie examens. Architectuur, Japans schriftelijk en Japans mondeling. En dan vanmorgen nog zo vroeg vanwege dat opbouwen...


Design Festa werd voor de 25ste keer gehouden. Alle mogelijke kunstenaars en kunstenmakers komen eropaf. Allemaal een kleine stand.


Een soort KunstRAI of KunstVlaai op vlooienmarktschaal. Maar vooral heel erg leuk.


Reuzenspin als haartooi.




Poppentheater. Had nog veel bekijks ook trouwens.


Geblinddoekt luisteren naar spannende verhaaltjes en dan van het kindermeisje met de zweep krijgen...








Kunstsnorrenkunst.


en eh.... eh....




Geboortearoma...


Ballen gemaakt van paraplu's.


Muzikanten konden ook terecht. Wat deze knaap ten gehore bracht vonden we niet allemaal even geweldig trouwens. Om niet te zeggen dat het gewoon afgrijselijk gekrijs was.




Kunst en vliegwerk. Creativiteit in overvloed in ieder geval.




Wat vooral opviel was de grote creativiteit. Het was heerlijk om midden in dat jachtige leven van de grote stad, waar alles op werken gericht lijkt te zijn, ineens een evenement mee te maken dat van een heel andere orde was. Kunst van de keukentafel. Klein met een enorme inzet en vooral heel inspirerend. Mijn handen gaan er enorm van jeuken.


Kan zo naar Jean Paul Gaultier!


Dressoirlamp van beton.




Body paint. Jongens met handschoenen met blauwe lampjes in de vingers.


Weer buiten hadden we ondertussen wel dorst. Maarten maakte kennis met de ongeevenaarde drankautomaat met warme koffie in blik. Maarten spreekt waarschijnlijk zeer binnenkort al vloeiend Japans. Hij kon namelijk als geen ander "Frank" op z'n Japans zeggen. Helaas ging hij zondag alweer door naar Europa. We hebben hem in één dag door zo'n beetje heel Tokyo gesleept. Toen waren we helemaal stuk. Behalve Maarten. Kom gauw weer!

Geen opmerkingen: