27 maart 2007

Trouwpartij 結婚式

Een speciale reportage over het Wedding Village in Tokyo.

Wedding Village? Wat is dat nou weer?



In Japan kun je kiezen om traditioneel of westers te trouwen. Sommige trouwen op beide manieren op 1 dag. Traditioneel trouwen doe je in een mooie Japanse kimono in een tempel. Trouwen op z'n westers doe je in een mooie jurk in een hotel of in het Wedding Village. Stel je voor; je trouwt dan in de mooie kerk hieronder met een prachtige trap voor een adembenemende afdaling.







Je loopt vervolgens door idyllische straatjes met idyllische winkels om de felecitatie van je familie en vrienden in ontvangst te nemen; stralend van geluk.









Je werpt af en toe een stralende blik in de mooie winkeltjes terwijl je nog meer felicitaties in ontvangst mag nemen.




Ook onze viervoetige vrienden zijn van de partij.



Je zult je ondertussen wel afvragen waarom er niemand is.



Dat komt omdat er vandaag geen trouwerijen zijn.



Dit dorpje is speciaal gebouwd voor westerse bruiloften.



Alles is nep. Behalve de kerk is alles een decor, als een grote filmset. De winkels zijn nep. Met nep etalages. De winkels hebben alleen een gevel maar geen achterkant. Werkelijk niets is echt. Ook voor deze droomplek geldt: dromen zijn bedrog. Het Wedding Village is gesitueerd op een industrieterrein op Odaiba (het Amsterdam Zuid-Oost van Tokyo). Bij de uitgang stap je gewoon weer met je prachtige jurk in je Nissan Micra....op weg naar het ware huwelijksleven.


Wedding Village werd ooit ontdekt door Harold toen we hem een dagje ongecontroleerd lieten rondfietsen. ;-)

Deze trouwreportage werd u aangeboden door Rosa (een trouwe bloglezer) die ons een verjaardagskalender had meegegeven die de laatst maanden prominent in ons apartement heeft gehangen; een verjaardagskalender van Maxima; de moeder aller bruiloften.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

in een woord: ENORM!!!!

Sytse de Maat zei

Je snelle reactie, het kon niet missen. Je bent vast onze trouwste lezer!

Anoniem zei

Heey Sytse en Frank

Ik heb nog gekeken naar die rubix cube van de werled maar ik kon hem niet vinden. als je op die fototjes kijkt van die nep west europese stad, lijkt het net als of al die gebouwen er echt staan maar er staat dus allen maar een gefel, raar zeg.

van Willem